Prijava

DX kodeks

DX Code Of Conduct

Postopek je preprost: če imaš željo postati radioamater, moraš opraviti radioamaterski izpit, za katerega pa je najbolje, če se nanj pripravljaš na enem od tečajev, ki ga organizirajo posamezni radioamaterski klubi.
Na voljo imaš izpitna vprašanja.

Po opravljenem izpitu zaprosiš na Agenciji za Pošto in Elektronske Komunikacije za klicni znak in že si polnokrven radioamater. Nato pa ... praksa.

Izpitni roki za tiste, ki ne želite obiskovati tečaja, so objavljeni na spletni strani. Prijavite se s pomočjo prijavnice za izpit. Strošek prijave na izpit in opravljanje le tega je 25,00€ (za člane radioklubov se upošteva 50% popust).

Prosti klicni znaki so objavljeni na spletni strani APEK.

Po uspešno opravljenem izpitu izpolnete Vlogo za radioamatersko dovoljenje in jo pošljete na APEK. Upravne takse ni, kar pomeni, da za pridobitev radioamaterskega dovoljenja APEK ne zaračuna stroškov.

V kolikor si že radioamater, pa iz kakršnega koli razloga nimaš CEPT radijskega dovoljenja, je dovolj, da imaš kakršnokoli dokazilo o opravljenem izpitu ustrezne kategorije ali staro jugoslovansko radijsko dovoljenje, da lahko z vlogo na APEK zaprosiš za novo dovoljenje ali zamenjaš starega ali poteklega.