Spoštovani radioamaterji

Vljudno vas vabimo, da se udeležite mednarodnega KV tekmovanja – WW PMC CONTEST, ki ga organizira RK Slovenj Gradec S59DCD. Tekmovanje je bilo organizirano že lansko leto, vendar zaradi sovpadanja s tekmovanjem BLACK SEA CUP nekako ni zaživelo. Določili smo nov termin, drugi polni vikend v Januarju, v letu 2010 je to 09/10.Januar.
Dodali smo še kategorijo MULTI OP, da se z mladimi operaterji lahko priključijo tudi klubi.
Z avtorji logging softvera - EI5DI in N1MM smo se dogovorili za sodelovanje in kot rezultat lahko v obeh omenjenih tekmovalnih programih najdete podporo za WW PMC tekmovanje. Za TR4W smo še v fazi popravkov, verjamem, da bo možno delati tudi s tem programom. Zahvaljujoč Petru, S52AA je urejena je tudi post contest obdelava dnevnikov ter plakete in diplome.

Tekmovanje se začne v soboto, 09.Januarja 2010 ob 12:00 GMT in traja 24h. Dela se na vseh tekmovalnih KV področjih v CW in SSB. Pravila tekmovanja in ostale podrobnosti najdete na spletni strani radiokluba S59DCD http://www.s59dcd.si
Slovensko mesto miru je Slovenj Gradec z množilcem SLG, odkoder bo aktivnih 4-5 postaj.
Z vašo pomočjo bo tekmovanje z leti pridobilo na ugledu, saj gre poleg promocije miru v svetu tudi za promocijo slovenskega radioamaterstva. S5 postaje bodo rangirane še posebej na državni S5 ravni , za najboljše pripravljamo tudi praktične nagrade.

Združenje mest glasnikov trenutno šteje 99 mest po vsem svetu. Da gre za idejo, ki je še kako živa, nakazuje tudi dinamika združenja, kar se izkazuje skozi dejstvo, da se krog mest glasnikov miru širi. Generalna skupščina združenja mest glasnikov miru tako sprejema v članstvo nova mesta, ki izpolnjujejo kriterije za promocijo v glasnika miru. Letos tako lahko izrečemo dobrodošlico operaterjem iz naslednjih mest, kot zelo pomembnim potencialnim udeležencem, saj so to leto njihova mesta postala mesta glasniki miru. Od sedaj operaterji iz teh mest igrajo vlogo multiplayer postaje: BARCELONA | FRIEDRICHSHAFEN | KUMANOVO | MEXICO CITY | YAMOUSSOUKRO | YPATI | ZAGREB

Torej, še enkrat, vabljeni, pridite na band, pokličite CQ PMC , pravila najdete tukaj.


Slovenj Gradec, 26. Nov. 2009
Predsednik S59DCD
Tomaž Kašnik, S57PKT