ZRS razpisuje naslednje roke za radioamaterske izpite v letu 2014:


  1. 17.04.2014
  2. 19.06.2014
  3. 18.09.2014
  4. 20.11.2014

 

Kandidati se morajo prijaviti na zvezo preko e-pošte na  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.  ali na telefonsko številko 070 59 59 59 - v času uradnih ur, vsaj štirinajst dni pred navedenim izpitnim rokom.

Izpiti se opravljajo na sedežu ZRS v Pekrah pri Mariboru, po dogovoru s klubi pa lahko tudi na drugi lokaciji.

 

Radioklubi člani ZRS lahko organizirajo radioamaterske izpite tudi izven prej navedenih rokov, na svojih lokacijah, prav tako tudi za njih velja štirinajstdnevni rok za prijavo na ZRS. Administrativna pomoč ZRS nato pošlje radioklubu izpitne pole z vprašanji za opravljanje le teh. Kopiranje izpitnih vprašanj ni dovoljeno. Uporabijo se lahko samo Izpitna vprašanja poslana s strani ZRS.

Komisija mora biti sestavljena iz veljavne liste članov »Izpraševalcev na izpitih za radioamaterje«. Sestavljena je iz treh članov, vsaj en član izpitne komisije mora biti iz drugega kluba, kot je sam organizator izpitov.

 

Priročnike za izvedbo priprave kandidatov, je možno na reverz pridobiti na ZRS. Kandidati, ki uspešno opravijo izpit priročnike obdržijo (brezplačno).

 

Izpitna komisija vodi zapisnike, za vsakega kandidata, v treh podpisanih izvodih. Enega izroči kandidatu, ostala dva mora v najkrajšem času poslati na ZRS skupaj z rešenimi izpitnimi vprašanji.