ARON

Ekipe ARON a imajo dvo mesečne počitnice do začetka septembra

ARG

V Ukrajini poteka od 30.06 - 04.07.2019 v kraju Vinnytsia, 3. svetovno mladinsko ARDF prvenstvo. Disciplina, ki jo že vrsto let gojimo tudi v sodelovanju z Zvezo organizacij za tehnično kulturo Slovenije  ZOTKS  je "lov na lisico" ARG  - ARDF (amateur radio direction finding).

Naša ekipa mladincev, ki jo na tem svetovnem prvenstvu zastopajo Nik Gregorič, Ruj Grošelj Simić, Pavel Trojer in  Jani Bratož, vodi pa jih Andrej Trojer je dosegla izjemen uspeh. V kategoriji do 14 let-3,5 MHz  sta Ruj Grošelj Simić in Pavel Trojer ekipno osvojila bronasto odličje in srebrno ekipno medaljo na 144 MHz. V kategoriji sprint, ki je posamično tekmovanje in mora tekmovalec poiskati 10 oddajnikov v čim krajšem času, je Ruj postal svetovni podprvak – srebrna medalja. Njegov uspeh v sprintu so dopolnili še ostali trije, saj je Pavel Trojer osvojil 8. mesto, v M16 (starostna oznaka) pa sta bila Nik Gregotič 9. in Jani Bratovž 10. ZRS je edina mladinska reprezentanca na svetu, ki ima v sprintu vse tekmovalce med prvimi desetimi !!!!

Čestitke za izreden uspeh vsem tekmovalcem in spremljevalcu in pa tistim, ki so jih pripravljali na svetovno prvenstvo. Naslednje leto bo 4. svetovno mladinsko prvenstvo pri nas v Sloveniji v Ajdovščini. Tudi priprave za septembrsko evropsko prvenstvo članov na Rogli so v sklepni fazi.

ZRS

Med 21. in 23. junijem je potekalo 44. srečanju radioamaterjev. Ob Bodenskem jezeru v Nemčiji - Friedrichafenu se je predstavilo 184 razstavljavcev in organizacij, iz 32 držav s 14.300 obiskovalci iz 50 držav, ki so lahko videli najnovejše dosežke na radioamaterskem področju, srečali številne prijatelje in spoznalo nove.   Zvezo radioamaterjev Slovenije  je zastopala ekipa Kristjana Kodermaca – S50XX. Hvala vsem, ki so sodelovali v tej ekipi.
Za sodelovanje na tem sejmu se nam je uradno zahvalil tudi sam gostitelj sejma HAM RADIO. Drugo leto bo potekal sejem od 26. do 29. Junija 2020

Nekaj video vtisov ekipe ZRS najdete na povezavi:
https://youtu.be/bBruDMHHui8

 

Grafično oblikovanje prenovljenega Radioamaterskega priročnika napreduje. Vse kaže, da bomo v kratkem obdobju prišli tako daleč, da bomo na ZRS imeli spet na razpolago 1000 Radioamaterskih priročnikov, ki bodo zaradi vseh novosti zanimive ne samo za bodoče ampak tudi za nas že stare radioamaterje.

V času poletnih počitnic deluje pisarna ZRS po že utečenem urniku in to v ponedeljek in četrtek od 13.00 do 17.00. UO ZRS želi vsem svojim članom prijetne poletne počitnice.

 

Maribor, 2.7.2019