ARG

Od  2. do 8. septembra 2019 na Rogli,  Zveza Radioamaterjev Slovenije organizira 22. Evropsko prvenstvo v  radiogoniometriji – ARG na območju KTC Rogla. Priprave so v zaključni fazi. Trenutno je prijavljenih preko 250 tekmovalcev. Ta prireditev predstavlja za organizatorja ZRS izjemen logistični zalogaj. Potrebno je pripraviti izjemno veliko podrobnosti, od prenosnih WC, tehnike, vode, prevoza z avtobusi in še mnogo drugih za gledalce nevidnih stvari.

Hvala vsem, ki se trudijo izpeljati to evropsko ARG tekmovanje na najvišje možnem nivoju.


ZRS

RTV klub Murska Sobota S59DBC/S53M organizira že 27. tradicionalno srečanje radioamaterjev in njihovih simpatizerjev ter simpatizerk.  ZRS delno sofinancira to največje Slovensko radioamatersko srečanje.
Srečanje bo kot vsako leto v Nemčavcih pri Murski Soboti. Tokrat se bo dogodek odvil 17. avgusta 2019. Prihod malo po 12. uri bo ravno pravšnji.
V okviru srečanja bodo podeljena priznanja za dosežke v minulih UKV tekmovanjih, katere je organiziral ZRS (od ZRS julijskega 2018 UKV tekmovanja do ZRS 50 / 70 MHz 2019 tekmovanja). Podelitev priznanj se bo pričela malce po 13 uri, vsi prejemniki priznanj vabljeni na podelitev.
Srečanje je s svojo tradicijo in trudom gostitelja postalo izjemna priložnost, da se v zelo neformalnem druženju sreča večina aktivnih slovenskih radioamaterjev. Kot vedno se bomo potrudili in vas prijazno sprejeli ter pogostili (na voljo bo brezplačni bograč, brezplačna večerna pojedina). Ker srečanje že dolgo ni več samo UKV srečanje iz katerega tradicionalno izvira, so vabljeni resnično vsi radioamaterji, ne glede na vrsto aktivnosti.

Vabljeni tudi člani obeh večjih domačih KV kontest klubov (BCC in SCC), saj bomo imeli popolno priložnost, da pregledamo uspeh ZRS ekipe v HQ tekmovanju.

Glede na dobre odzive bomo nadaljevali s organizacijo sejma rabljene opreme kjer je postavitev prodajnega mesta za vse brezplačna. Vabljeni so tudi prodajalci iz OE, HA in 9A ter DXi. Oglasite se, če potrebujete pomoč glede postavitve prodajnega pulta. Možna je tudi prodaja iz prtljažnika avtomobila.

Letošnja novost - HST tekmovanje, torej tekmovanje v sprejemu hitre telegrafije, bo hkrati kvalifikacijsko tekmovanje za 16. HST World Championship v Varni.
Pravilnik tekmovanja in prijavnice so bile poslane na listo predsednikov radio klubov. Prijave za tekmovanje je treba poslati do 14. avgusta. Za vsa morebitna vprašanja se obrnite na Gaborja, S57WJ.

Grafično oblikovanje prenovljenega Radioamaterskega priročnika je praktično gotovo. Vse kaže, da bomo v kratkem obdobju prišli tako daleč, da bomo na ZRS imeli spet na razpolago 1000 Radioamaterskih priročnikov in pa elektronsko verzijo priročnika na spletni strani ZRS

V času poletnih počitnic deluje pisarna ZRS po že utečenem urniku in to v ponedeljek in četrtek od 13.00 do 17.00. UO ZRS želi vsem svojim članom prijetne poletne počitnice.

 

Maribor, 6.8.2019