ARON

Ekipe ARON bodo v mesecu septembru po poletnih počitnicah ponovno pričele z vajami. Vabimo vas, da se v vajah pridružite in kontaktirate regijske ekipe, ki so pristojne za vaše območje.

Na Youtube je objavljen posnetek ARON usposabljanja.Najdete ga pod uporabniškim imenom Marko Zaletel. 

https://www.youtube.com/watch?v=aCGiWMw8mKc&feature=share&fbclid=IwAR0A0BtxxqwGPqOJaWLk1ML_y9QBikyMUwvs2QXW5VzQq7n1AsWz2jOh5w4

Ob večjem požaru v naravnem okolju na goriskem Krasu v okolici Cerja je bila aktivna oz. v pripravljenosti na terenu tudi regijska ARON Ekipa severno primorske regije S50ANG.


RPT

Od 22. avgusta je na Kuku, 1240m ASL, JN66TE aktiven nov multimode repetitor S55DKB. Poleg repetitorja je ekipa v sestavi: Vlado S52AC, Rok S57LR, Marijan S56JZZ, Kristjan S50XX, Aljaž in Tadeja postavila še WiFi opremo.

S55URK Uršlja gora ponovno deluje tudi v DMR omrežju. Tokrat je namesto MMDVM Hytera RD985U.

Echolink prehod Ljubljana S55VZR-L je nazaj v funkciji.


ARG

Od 2.9. do 8.9. poteka 22. Evropsko prvenstvo v radiogonometriji  ARG.  Po vsej verjetnosti je to največje tekmovanje v ARG ju, ki smo ga do sedaj prirejali. Sodeluje preko 300 udeležencev in kar precejšnje število volonterjev, ki bodo poskrbeli za nemoten potek tekmovanja. Hvala vsem, ki kakorkoli sodelujete – pomagate - tekmujete na tem prvenstvu.


ZRS

V Nemčavcih,  je potekalo 17. avgusta največje letno srečanje radioamaterjev in njihovih simpatizerjev v Sloveniji. Ob čudovitem vremenu in dobri hrani se nas je zbralo preko 200.

Obiskali so nas radioamaterji iz Hrvaške, Avstrije, Italije, Madžarske in še od kod drugod. Na sami prireditvi so se podelila najboljšim tekmovalcem na UKV priznanja.

Istočasno je potekalo tudi tekmovanje HST v hitrostni telegrafiji. Tekmovanje je bilo namenjeno kot kvalifikacijsko za 16. svetovno prvenstvo v hitrostni telegrafiji, ki bo med 13. in 16. septembrom v Varni, Bolgarija. Tekmovanja so se udeležili trije tekmovalci. Najboljši rezultat je dosegel Gabor, S57WJ. Drugo plasirani je bil Rajko, S54X. Na tretjem mestu je končal Mirko, S51RE. Sodniško trojko so sestavljali Zoran, S51Z, Peco, S54W in Ivo, S57AL. Po razglasitvi rezultatov je sledil prikaz disciplin, ki so določene na tekmovanju v hitrostni telegrafiji.

Radioklubu Murska Sobota S59DBC se za gostoljubje javno zahvaljujemo, prav tako vsem organizatorjem in tekmovalcem v hitrostni telegrafiji.

Kronično pomanjkanje gradiva za naše glasilo CQ ZRS se kljub objavljeni prošnji urednika na listi predsednikov nadaljuje. Odločiti se bo potrebno, v kolikor ne bo dovolj člankov za objavo število strani zmanjšati. Zaradi vsega navedenega bo po vsej verjetnosti glasilo šele izšlo proti koncu meseca septembra.

Zato še enkrat pozivam člane ZRS naj napravijo prispevke, iz svoje sredine, tehnične članke, prevode le teh, vsebine zanimive za nas radioamaterje. Glasilo bo takšno, kakršno bomo sami ustvarili.

Maribor, 30.8.2019