RIS - Radioamatersko Izobraževalno Srečanje

15. januarja 2005 je bilo v Novem mestu 1. Radioamatersko izobraževalno srečanje, na katerem se je zbralo preko 150 radioamaterjev in gostov. Predavanja so vodili Darko Volk, S57UUD, Stanko Šantelj, S55AW, Robert Vilhar, S53WW, Iztok Saje, S52D, Marko Munih, S50K in Marko Čebokli, S57UUU. Vse prisotne sta na začetku nagovorila podpredsednik Zveze radioamaterjev Slovenije Boris Plut, S54O in direktor Šolskega centra Novo mesto Štefan David.

Zaradi uspeha prvega RIS-a so se organizatorji odločili, da le tega letos ponovijo. 14. januarja 2006 se je v Novem mestu uspešno zaključilo 2. Radioamatersko izobraževalno srečanje. Zbralo se je preko 160 radioamaterjev in gostov iz Slovenije in sosednje Hrvaške. Pohvalno je, da se srečanja niso udeležili le stari mački, temveč so bili prisotni tudi mladi nadebudneži. Predavanja so vodili Iztok Saje - S52D, prof. dr. Matjaž Vidmar - S53MV, Robert Kašca - S53R in mag. Marko Čebokli - S57UUU.

Vse prisotne so na začetku nagovorili Boris Plut – S54O, podpredsednik ZRS, Štefan David, direktor Šolskega centra Novo mesto, Ivan Batagelj - S54A, predsednik ZRS in Andrej Sever, podpredsednik Elektrotehniškega društva.

Celotno dogajanje je bilo posneto in zanimanje za posnetke je veliko. Glede na velik odziv vse kaže, da bo srečanje postalo tradicionalno.