Informacije za SKED ZRS  v sredo 5.2.2020

ARON

Leto je naokoli in Zveza radioamaterjev za vas zopet organizira brezplačno ARON usposabljanje v ICZR Ig. Vljudno vabljeni, da izpolnite spletno prijavnico, saj vam bomo le tako lahko zagotovili sedež na tradicionalnem dogodku. Prijavnica je bila poslana na listo predsedniki radioklubov in ostale e-poštne liste. Najdete jo na naslovu: https://docs.google.com/…/1FAIpQLSdorujDj3s5f7W_Sw…/viewform

Vajo ARON v februarju organizirajo regijske ekipe same. Preverjale bodo zveze v regiji.

Glede na to, da smo v preteklih dneh razdelili licence za VARA mode, boste do konca tedna dobili nekaj navodil, katere bo pripravil Matjaž/S57MK. Počasi bo potrebno pričeti s pripravami na mednarodno vajo v mesecu maju. Matjaž bo zato pripravil navodilo kako instalirati Winlink gateway v Emcomm načinu. Na ta način bi zagotovili nemoten prenos podatkov v ljubljanski regiji po "potresu". Ljubljanska regija je velika in pokriva 1/4 ozemlja v Republiki Sloveniji. Jutri na sestanku rečemo kakšno na to temo, saj regijska ekipa S50ALJ sama takšnega dogodka kot je potres IX. stopnje ne bi obvladala.

Konec januarja se je del ekipe S50ATR udeležil obeležitve obletnice ustanovitve RMZO tima Radiokluba »Kozara« Prijedor, v Prijedoru-BiH. Kot vsakokrat je bil tudi tokrat obisk nepozaben.

 

Zaživela je spletna stran ARON http://aron.hamradio.si kjer najdete informacije o ARON omrežju.

 

 

 

 

 

RPT

18. januarja je ZRS RPT manager organiziral že četrti radioamaterski pohod na Mrzlico. V dobri družbi smo predebatirali marsikaj tehničnega, preverili antene in opremo, se okrepčali in v rahlem naletavanju snega vrnili na izhodišče. Udeleženci: S57NK, S51WI, S56IAR, S55L, S56BLG, S52PA, S57MK, S57BMU, S57FM, S51KQ, S57XZ, S57JP z Melito in S56CT s Svitom.

 


Vsak četrtek ob 20.uri po lokalnem času poteka digital voice SKED preko omrežja BrandMeister.  Upravna postaja pokliče CQ v vseh treh najbolj popularnih digitalnih načinih za prenos govora DMR, YSF in D-STAR. V SKED se lahko vključite preko DMR omrežja, TG 293, uporabniki Yaesu System Fusiona in D-STAR se v SKED vključite preko Multi Protocol XLX511 reflektorja. http://xlx511 pika ddns pika net/
Teme SKED-a bodo različne od obveščanja o novostih v digitalnem govornem omrežju, do tehničnih debat, prodaje in nakupa opreme pa vse do vsakdanjih radioamaterskih aktualnih zadev.
V ekipo upravnih postaj vabimo vse radioamaterje operaterje, ki bi bili pripravljeni kdaj prevzeti mikrofon kot voditelj SKED-a.

ZRS

V soboto 1.2.2020 je potekalo na FE Ljubljana, tradicionalno radiomatersko izobraževanje, druženje. Na koncu je bilo na listi prisotnih zapisano 103 obiskovalcev.

Teme so bile izjemno aktualne in zanimive vse tja do 16 ure, ko smo zaključili in so se podelile tekmovalcem v MorseRunnerju sponzorske nagrade najbolje uvrščenim telegrafistom.

 

Hvala Juretu, ki je vse skupaj vzorno organiziral in vodil srečanje.

Hvala FE Ljubljana za izkazano standardno gostoljubje

Hvala vsem predavateljem

Hvala obema sponzorjema

Hvala organizatorju QRQ MorseRunnerja

Hvala Marku za prenos in posnetek RIS 2020

Hvala DELICIJE d.o.o. za  postrežbo jutranje kavice z vsemi prilogami in kosila v njihovi restavraciji

 

Video posnetek se nahaja na :

https://www.youtube.com/watch?v=oA7WRCNXVeo

 

Na RIS 2020 smo uradno predstavili novo zloženko ZRS, 1000 kosov je že ali pa bo prišlo med ljudi. Klubi in ostala zainteresirana javnost jo lahko za krajevno promocijo naroči preko pisarne ZRS.

Naslednja večja  prireditev ZRS bo v Pekrah, sobota 14.3.2020 z pričetkom ob 8.00 s standardnim obrobnim programom in letno konferenco ZRS, bolšji sejem, strokovni prispevki v avditoriju, enolončnica, podelitev priznanj ZRS, druženje .....

 Pomoč s prispevki  za glasilo CQ ZRS:

Dragi radioamaterji in radioamaterke, kot običajno urednik CQ ZRS prosi, da napišete kakšen prispevek za naše glasilo CQ ZRS. Gotovo ste med podaljšanimi novoletnimi prazniki počeli veliko tega, kar je povezano z radioamaterstvom. Napišite mi kratek sestavek, dodajte in nekaj fotografij. V uredništvu bomo vaš prispevek uredili in pripravili tako, da ga boste z veseljem ugledali v našem glasilu!

Rok za oddajo člankov: 14.2.2020

Prosim, da mi članke pošljete bodisi na   Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. , bodisi kot zasebno sporočilo preko foruma LEA.

                                                                                                                           

                                                                                                                                           Maribor, 5.2.2020