KV

Priprave na letošnje tekmovanje  IARU HF (začne se v soboto, 11. julija 2020 ob 14:00 po lokalnem času) je v polnem teku. ZRS HQ ekipa, ki bo tako kot minula leta uporabljala klicni znak S50HQ, ima že dopolnjene z operatorji vse frekvenčne obsege CW/SSB.

Zaradi slabega vremena pred par dnevi – močni vetrovi in toča – je nastalo nekaj poškodb na že postavljenih antenah ravno za to tekmovanje. Majice za letošnjo HQ‑ekipo so natisnjene in razposlane ekipam.

 

ZRS naproša vse S5 radioamaterje, da sodelujejo v tem tekmovanju in dajo točke naši S5 HQ-ekipi.

Tudi letos bomo podeljevali majice najuspešnejšim operaterjem v tem tekmovanju

  • 6 x CW  HQ
  • 6 x SSB  HQ
  • 12 x HQ (6 CW + 6 SSB)
  • Najhitrejši 12 x HQ

 

UKV

V prihajajočem vikendu se v soboto ob 16:00 po lokalnem času začne ZRS julijsko VHF/UHF/SHF 2020 tekmovanje.

V koledarskem letu je to zadnje UKV-tekmovanje, ki hkrati poteka na vseh VHF/UHF/SHF frekvenčnih pasovih, razen na 50 MHz. V istem terminu tudi v drugih EU državah poteka podobno tekmovanje in zaradi velikega števila udeležencev je že vnaprej zagotovljena velika dinamika radijskih zvez v vseh 24 urah tekmovanja. Poletni čas in upanje na lepo vreme (napoved ni ravno slaba, pa tudi neprijetne vročine se ni bati) zvabi veliko tekmovalcev na začasne lokacije, v hribe in možnosti za zanimive radijske zveze so toliko večje.

Upam, da bo med tekmovanjem tudi pogled na vmesne rezultate http://slovhf.net/claimed/ tekmovalcem dal dodatno vzpodbudo.

Vsem tekmovalcem želim čim več dolgih zvez, zvezo s kakšno novo državo ali pa vsaj nov QTH-lokator. Vsaka zveza je dogodek zase in ne glede na število zvez v dnevniku, vsak dnevnik, oddan na S5 VHF-robota, je pomemben pri obdelavi tekmovalnih rezultatov.

Preden oddate svoj dnevnik na S5 VHF robot malce preverite podatke v glavi (prvem delu) svojega dnevnika in jih po potrebi ažurirate z aktualnimi podatki o uporabljeni radijski postaji, antenah, …

 

ZRS

Korona virus se ponovno širi, vse radioamaterje naprošamo, da se pri skupinskih aktivnostih obvezno držijo navodil, ki jih priporoča NIJZ.

 

ZRS bo vse svoje aktivnosti prilagodil razmeram v zvezi s tem virusom. Pri brskanju po spletnih straneh AKOS smo ugotovili, da je po podatkih, objavljenih na https://www.akos-rs.si/registri/seznam-registrov/radioamaterji, nekaterim radioamaterjem poteklo radioamatersko dovoljenje. Prosim, preverite veljavnost  svojega radijskega dovoljenja.

Pisarna ZRS bo tudi tekom poletja delovala v času uradnih ur, v koliko bo potrebno, bo njeno delovanje omejeno, v skladu s priporočili NIJZ.

 

Ostanite zdravi!

Maribor, 1.7.2020