ARON

 

JS8call EmComm IARU R1 test bo potekal 11. Aprila med 12.00 in 15.00 UTC na 40 m v group call @R1emcor. Če bi se kdo želel pridružiti, naj se javi Tilnu/S56CT.

 Če je kdo zainteresiran 10. aprila med 10.00 in 16.00 LT bo v organizaciji E71EZC potekal digitalni QSO na VARA CHAT HF 3.612 kHz in FM 144.550 ter Winlink P2P. Zainteresirani se javite   Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.  za detalje.

RPT

Po 14ih letih je na voljo nova verzija programa Echolink za Windows okolje. Glavna novost je, da podpira novejše verzije Windows-ov, ima pa tudi novo funkcijo CQ, ki omogoča vzpostavitev naključne zveze z nekom, ki prav tako kliče CQ.

Repetitor Stare Slemene je zaradi okvare Damjan/S57RD 20. marca  transportiral v dolino. Potrebuje resen servis, saj je poleg napajalnika očitno okvarjen še kakšna druga komponenta.

Razno

Članek o slepih in slabovidnih radioamaterjih najdete na RTVSLO, povezava:

https://www.rtvslo.si/dostopno/clanki/slisati-nekoga-s-kaspijskega-morja-to-je-bila-znanstvena-fantastika/573299?fbclid=IwAR0a8ae87WehVjxUL7LYVd1Ixn5WbetrJhabvwIdBI5m9BiSxcItxd7kK2M

KV

 

Zadnji vikend v marcu se je odvijalo KV tekmovanje CQ WPX SSB, v katerem so naše postaje ponovno dosegle odlične rezultate.

Imamo  par visoko prijavljenih rezultatov v TOP 10, posebej pa bi izpostavil  Marka in Gorana, ki sta v kategoriji »single operator single band 20m«, praktično pometla z vso konkurenco in si tako razdelila prvi mesti po prijavljenih rezultatih!

Marko S50K   #1 WW in  Goran S55OO #1 EU

Čestitke vsem predvsem pa Marku in Goranu za res izjemen rezultat!        Posebna čestitka gre v kategorijo ROOKIE low power , Aljažu S55AL za #1 EU.  ČESTITAMO!

 

Držimo pesti, da bo tako ostalo tudi po kontroli dnevnikov!

 

UKV

 

V IARU R1 so se odločili za ponovni poizkus promocije uporabe digitalnih načinov vzpostavljanja zvez v UKV tekmovanjih. 17 in 18 aprila 2021 je organizirano IARU R1 tekmovanje na 50 MHz namenjeno izključno digitalnim načinu dela. Več o tem tekmovanju in pravilih je objavljeno na IARU R1 spletni strani ali na SLOVHF spletni strani. Ne glede na razpoložljivo opremo, vabljeni v tekmovanje.

 

 

 

 

 

 

IARU

 

V nedeljo 18. aprila 2021 bo minilo 96 let od ustanovitve mednarodne zveze radioamaterjev IARU. Ob ustanovitvi je bilo v IARU včlanjenih 25 držav, danes je v IARU včlanjenih več kot 160 držav. Ob tej priložnosti je možno vzpostaviti radijske zveze s postajami s posebnimi klicnimi znaki, ki imajo sufiks sestavljen iz črk WARD.Več o IARU oziroma dnevu posvečenem radioamaterjem je zapisano v pravkar izdani številki CQ ZRS in na IARU spletnih straneh.

 

 

ZRS

 

Težave pri distribuciji glasila CQ ZRS 1/2 2021 - prosim za vašo pomoč

 

Pri distribuciji prve številke glasila CQ ZRS so nastale težave pri pošiljanju. Ker smo dobili že več telefonskih klicev od naših radioamaterjev, ki so dobili ne samo svoj izvod ampak paket 10 CQ ZRS tudi za ostale S5 radioamaterje, naprošamo le te, da te vrnejo nazaj na lokalno pošto, ki bo napravila ponovno distribucijo na prave naslove. Na osnovi telefonskega razgovora smo se o tem načinu dogovoril z delavcem na Pošti Slovenije -   Peter Luetič 

02 449 2645 - Distribucijski center Zagrebška ulica. V kolikor boste imeli na lokalni pošti težave pri vračanju pošiljke, prosim povejte omenjeno kontaktno osebo na Pošti Slovenije.

 

Prosil bi vse tiste radioamaterje, ki so dobili zraven svojega CQ ZRS ja še za ostale, da nam zaradi eventualne zavrnitve računa pošiljanja Pošte Slovenije pošljejo informacijo o tem na 

e naslov  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.  ali SMS na 041 781 949. 

 

Hvala za razumevanje.

 

Predvideni izpiti za radioamaterja, ki bi se naj izvedli jutri 8.4.2021 so do nadaljnjega zaradi Korone prestavljeni.

 

Korona virus nas še vedno omejuje pri nekaterih radioamaterskih aktivnostih, preprečuje nam druženje.  Vse radioamaterje naprošamo, da se pri skupinskih aktivnostih obvezno držijo navodil, ki jih priporoča NIJZ.

 

ZRS bo vse svoje aktivnosti prilagodil razmeram v zvezi s tem virusom. Pisarna ZRS deluje v času uradnih ur, v koliko bo potrebno, bo njeno delovanje omejeno, v skladu s priporočili NIJZ.

Ostanimo zdravi!

Maribor, 7.4.2021