RPT 

 

V soboto 21.avgusta smo na vrhu Krvavca, po predhodnih pripravah, uspešno in brez težav odmontirali opremo ter staro omaro, namestili novo omaro in vanjo nazaj zmontirali opremo. Ker smo bili z zamenjavo omare hitri in uspešni, smo postavili še nov mikrovalovni IP link proti Krimu, ki pa še ni v funkciji, saj bo potrebno tudi na Krimu zamenjati opremo. 

Uspeli smo korigirati smer trenutnega linka proti Krimu in pridobiti nekaj dBm. Mikrovalovna zveza med Krimom in Krvavcem je s staro opremo sicer stabilnejša, vendar še nima dovolj rezerve ob poslabšanju pogojev. Ko bo v funkciji nov link bomo tega usmerili na drugo točko.

Med demontažo in  pregledom opreme je bilo ugotovljeno, da imamo "skurjen" Mikrotik router, katerega smo zamenjali z novim. Zato nekaj časa S55DKV ni bil povezan v omrežje BrandMeister.

Ob naslednjem obisku, ki bo moral biti že kmalu nas čaka montaža UPS-a, priklop na internet (optika) in vzpostavitev nove mikrovalovne povezave na Krim in Golte ter še nekaj drugih malenkosti. Seznam je sicer že dolg.

 

 

ARON 

V mesecu septembru ponovno pričenjamo z mesečnimi vajami ARON. Navodila bodo objavljena preko e-poštne liste.

 

 

Diploma ob 30 obletnici osamosvojitve Slovenije

 

Aktivnosti s posebnimi klicnimi znaki potekajo že tretji mesec in doslej je v bazi dnevnikov, ki jih aktivne slovenske postaje pošiljajo za verifikacijo zvez že preko 160 tisoč zvez. Prosimo tudi tiste, ki doslej še niste pošiljali dnevnikov, da to storite. Pogoji za pridobitev diplome za slovenske postaje so na spletni strani scc.hamradio.si in za diplomo veljajo vse zveze s slovenskimi postajami ne glede na obseg ali vrsto dela. Veljajo tudi večkrat vzpostavljene zveze z isto postajo na istem obsegu in z isto vrsto dela tako, da izpolnjevanje pogojev za diplomo ne bo težko. Apeliramo na čim večjo aktivnost postaj s posebnimi klicnimi znaki saj s tem obeležujemo 30 letnico naše osamosvojitve.

 

KV

 

EUHFC

 

V avgustu je bilo tekmovanje EUHFC, katerega organizator je Slovenija Contest Club (SCC).

Tako kot v preteklih letih, smo tudi letos prijavili kar nekaj rezultatov med TOP 10!

 

S53BB # 7 v kategoriji CW/SSB-LP

S53F # 10 CW-HP

S59AA # 4 CW-LP

S53M # 3 SSB-HP

S57AL # 4 SSB-HP

S5030A # 2 SSB-LP

S52WW # 5 SSB-LP

 

CQ WW 160

 

Objavljeni so bili uradni rezultati za tekmovanje CQ WW 160. Naša ekipa S50C, v sestavi:

S53CC, S53RM, S53WW, S55OO (TL), S57AL, S57C, je v tekmovanju osvojila 2. mesto na

svetu in 1. EU, v kategoriji več operatorjev in tako ponovno dosegla izjemen uspeh, tokrat na

domačih tleh! Vsem sodelujočim, predvsem pa Goranu (S55OO-TL), čestitamo za odlično

izpeljano akcijo.

 

KV DIGI tekmovanje

 

Zadnji vikend avgusta se je odvijalo največje svetovno KV DIGI tekmovanje, katerega soorganizator je naš Slovenia Contest Club. Aktivnost je vsako leto večja in tudi letos pričakujemo najvišja mesta naših postaj.

 

Tekmovanje v hitrostni telegrafiji

 

21. avgusta je bilo izvedeno državno prvenstvo v hitrostni telegrafiji. Tekmovalni dogodek je gostil  radioklub Triglav, S53APR v Ljubljani. Gabor Sekereš, S57WJ je zmagal, vice šampion je bil Rajko Vavdi, S54X, dokler se je z bronom okitil Marko Derganc, S51DS.

Vsem, ki so organizirali tekmovanje in pa tekmovalcem vsa pohvala. 

 

 

CQ ZRS

 

Naše glasilo CQ ZRS se lepo polni s prispevki tistih, ki ste jih že poslali. Še vedno pa lahko pošljete prispevek še tisti, ki se še niste opogumili. Pošljite prispevek, opišite delo v klubu, v svojem shecku, dodajte nekaj fotografij in ga pošljite v uredništvo, kjer bomo z oblikovanjem poskrbeli, da boste s ponosom ugledali svoj prispevek v našem glasilu!

Predvidoma bo CQ ZRS 3/4 2021 izšel v drugi polovici septembra 2021.


ZRS

 

Za 9.9.2021 so po že objavljenem urniku predvideni izpiti na ZRS za radioamaterja operaterja. Izpiti se bodo izvedli, le če bodo izpolnjeni vsi kriteriji, tako za kandidate kot za člane izpitne komisije s kriteriji, ki jih priporoča NIJZ.

 

Korona virus nas še vedno omejuje pri nekaterih radioamaterskih aktivnostih, preprečuje nam druženje.  Vse radioamaterje naprošamo, da se pri skupinskih aktivnostih obvezno držijo navodil, ki jih priporoča NIJZ.

 

ZRS bo vse svoje aktivnosti prilagodil razmeram v zvezi s tem virusom. Pisarna ZRS deluje v času uradnih ur, v koliko bo potrebno, bo njeno delovanje omejeno, v skladu s priporočili NIJZ.

 

Ostanimo zdravi!

Maribor, 1. 9. 2021