Zapisnik 30. korespodenčne seje UO ZRS, ki se je odvila med 21. in 22. januarjem 2018, je na voljo na sledečem spletnem naslovu:

ZAPISNIK 30. KORESPODENČNE SEJE UO ZRS 21.01.2018

Na dnevu odprtih vrat, 24. maja 2014, ob dnevu Slovenske vojske v Vojašnici Generala Maistra in vojaškem objektu Kadetnica v Mariboru, bodo radioamaterske vrste zastopali člani radioklubov iz Mariborskega okoliša.

 

Več o dogodku si lahko preberete v sledečem vabilu:

Vabilo


Radioklub Domžale, je za svoje požrtvovalno delo in uspešno opravljanje nalog zaščite in reševanja, prejel Bronasti znak Civilne zaščite ter zahvalo predsednice Vlade Republike Slovenije, mag. Alenke Bratušek.

 

Več v dokumentu:

Zahvala predsednice vlade Radioklubu Domžale

V izogib zmešnjavi iz prejšnjih let, ko se je članske podatke v namene članarine ZRS pošiljalo v poljubnem formatu, smo letos naredili spletni obrazec, ki je na voljo na spletni strani Zveze radioamaterjev Slovenije s klikom na "WEB OBRAZCI" v menuju na vrhu spletne strani ZRS, oz. direktno na sledečem spletnem naslovu

 

73 de S56OA - Ognjen Antonič, podpredsednik ZRS

Glede na slovensko zakonodajo iz področja varovanja osebnih podatkov ter povečano število inšpekcijskih nadzorov s strani Urada Informacijskega pooblaščenca RS, obveščamo slovenske radioklube, da si čimprej s strani svojih članov pridobe podpisana Soglasja k uporabi in obdelavi njihovih osebnih podatkov.

Iz praktičnega vidika, za definicijo osebnega podatka velja vse, kar je več kot zgolj ime in priimek in je vezano na določeno osebo. Če imamo torej v klubskih evidencah še recimo naslove slednjih, že potrebujemo njihova soglasja k uporabi in obdelavi njihovih osebnih podatkov. Že za sama javljanja podatkov na ZRS, ko sporočamo naslove naših članov, potrebujemo reč urejeno.

Katerih podatkov se izogibajmo v svojih klubskih evidencah:
- rojstni datum in kraj rojstva
- EMŠO
- Davčna številka
- Številke osebnih dokumentov, kot so številka osebne izkaznice, potnega lista in podobno

Word predloga Soglasja k uporabi in obdelavi osebnih podatkov, ki si jo lahko v svojem društvu prikrojite po želji, je na voljo tule:

Predloga

 

Obrazec natisnete, date v izpolnitev in podpis svojih članom ter skrbno shranite v svojih društvenih evidencah.


73 de S56OA - Ognjen Antonič, podpredsednik ZRS

Več člankov...